Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Wednesday, November 30, 2011

Happy 6th Birthday Muhammad Irfan

Order drp opismet ibu, Kak Eila utk anak sulungnya Irfan. Kek ni ibu deliver ke Restoran ZnA kat pdg temusu.

CMC
10 inci
edible image
buttercreme
TQVM to all....

Monday, November 28, 2011

Thursday, November 24, 2011

40pcs - fruit tat

Order melalui cousin ibu, Kak Ani untuk kawan mengajaq satu sekolah kalo x silap.


TQVM to all....

Shahrul & Izelda

Order drp cousin ibu, Ajon untuk his friend. Kalo x silap ibu, hantaran untuk akad nikah.
Temanya gold, tp Ajon nk kek kaler kuning.

TQVM to all....

Wednesday, November 23, 2011

4x4 angry bird cupcakes - Asrul

ANother order from my former colleagues.
Kali ni Asrul order kapkek angry bird tp packing 4 ekor satu kotak.

TQVM to all....

Tuesday, November 22, 2011

Happy Birthday Farah Adriana

Last minit order drp Kak Zura HR utk besday anak daranya. Kapkek ni untuk bwk ke sekolah sekali dgn jamuan hujung tahun.
semua org gila burung marah ni...isk isk
TQVM to all....

Apam Dot2 200+100

100pcs order drp Aida untuk her niece and 200pcs drp Zaheera.
Mix filling.
TQVM to all....

Monday, November 21, 2011

Kelas apam dot dot

My sister in law, Acik Ida finally mai umah dan belajaq buat apam dot2. Salah 1 sebabnya ialah, ibu lmbt sgt buat apam dot2 yg dia nk...ehehehe...

Kelasnya simple ja...mula pun lewat about 11p.m dah br mula...koi 2pg br siap...hehehe


So acik, susah ke senang?

50 bijik untuk Acik Ida
100bj untuk Cax

TQVM to all....

16pcs Blueberi Cheese Tart untuk Kak Hanie

TQVM to all....

Wednesday, November 16, 2011

Faisal ♥ Aqilah

Dah agak lama ibu x apdet ya...buat masa la...masa senggang agak limited...hehehe...
Hantran bertunang Aqilah dan Faisal.Ibu dgn abah hantaq ke Tmn Ria Jaya. Mudah berurusan dgn Qila, ada rezeki insya-Allah bole berurusan lg. ^_^

kapkek coklat moist
25bj size S
hantaran
tema kuning

TQVM to all....



Sunday, November 13, 2011

To Mak ♥ Bapak, Happy Anniversary ke 35

Terlupa nk apdet marble cheese brownies ni....dah lama x buat rasanya brownies ni...
Order drp exskulmate utk her parents.



TQVM to all....



Happy Birthday Baba ♥101111♥

Order from my exskulmate, Lynda untuk besday hubbynya. Kek coklat moist, temanya keta datsun lama.
Tapi belakang keta x cukup pjg mcm datsun...heheheh



TQVM to all....



Saturday, November 12, 2011

Marble Bluberry Cheesecake

Marble Bluberi ciskek untuk raya aji hari tu. Request drp acu.

Nanti nk kena buat lain...x puas mkn walopun buat 2 bijik...heheheh

TQ kepada tuan punya resepi, bole kata antara sumber inspirasi la kot....hehehe

Original resepi sini ya....bwh ni ibu kopipes ja....

BLUEBERRY MARBLE CHEESE CAKE
by: Hana

Untuk base (jika suke biskut byk, leh gandakan base nih)
80g biskut merie or etc - hana gune ritz
50g butter - cairkan

Untuk Cheesecake
250g cream cheese
200g whipping cream
150g yogurt plain
90g gula - leh add
15g gelatin
60ml air panas 
50g buah blueberry tin - hana gune yang segar+ jem
25ml syrup blueberry - bleh gune filling@jem blueberry


  1. Hancurkan biskut sehingga menjadi serbuk. Sediakan loyang springform 18cm. Alas loyang dengan plastik wrap atau kertas minyak supaya senang nak keluarkan.
  2. Tuang mentega ke dalam biskut. Kacau rata. Tuang ke dalam loyang dan padat2kan. Simpan di dalam peti sejuk sekurang2nya 30min-sejam.
  3. Bancuh gelatin dengan air panas. Kacau sehingga gelatin larut. Suamkan. (atau boleh juga kaedah double boiler utk satukan gelatin nih agar tidak berbiji2)
  4. Pukul cream cheese dan gula hingga gula hancur dan nampak gebu. Masukkan yogurt dan juga whipping cream. Pukul lagi hingga sebati. Masukkan gelatin dan pukul lagi hingga rata.
  5. Gunakan spatula, masukkan buah blueberry dan juga syrup. Tak perlu kacau sebati sebab inginkan hasil seperti marble. Tuang ke dalam loyang biskut tadi. Dan sejukkan semula di dalam peti ais lebih kurang 2-3jam.
  6. Potong dan hidangkan.


TQVM to all....



Thursday, November 10, 2011

Mia is 4

Besday kek untuk anak Wani, opismet ibu. Mia born on Nov 1 tp celebrate wa on Nov 4 sbb hospitalize.... sian Mia.

Anyway, Alhamdulillah...Mia is good now and happily celebrated her besday.
Mama Mia lak yg over excited smpi xtau purse letak mana...sib baik x ilang...

Glad they love it so much... ^_^


Marble blueberi
10 inci
TQVM to all....

Wednesday, November 9, 2011

Apam Dot Dot mengamuk

Macam gempak ja kan....? X dak la mengamuk...cuma sekali harung byk ja org order.


Hari yg sama,

Ira amik 400 bijik (100 bluberi, 100choc dan 200 mix)
Kak Nonnie - 50bijik 
Kak Yana - 50 bijik
Lily Tikam - Batu 120bijik
Kak Inasaly - 200bijik

total suma 820bijik...penat kemain mengedotkan apam ni...siap kena buat table lagi...takut silap. hehehe

TQVM to all....

Happy Birthday Najla

Order from Norlaiza....untuk anak daranya. Norlaiza nk kek warna warni dan sweet2 ja...

TQVM to all....

Thursday, November 3, 2011

Happy Birthday Aina Maisarah

Besday lil cousin held on last Sunday kat kampung Pinang Dalam, Sg Lalang...belakang laguna merbok.
Sarah request nk kek Angry Bird, ibu tunaikan ja. More story on celebration, baca sini la ya...

TQVM to all....

Wednesday, November 2, 2011

Cheesetart coklat dan blueberi

Last minit order drp Kak Zalia. 50bj cistat, mix bluberi dan coklat.

TQVM to all....

Tuesday, November 1, 2011

Happy Birthday Farhana, 7 Years

Kek coklat ni Kak Linda nk frosting fresh cream. Ibu sepatutnya jumpa Kak Linda koi 11pg di Tmn Ria. Tp sbb Kak Linda tetiba nk amik awai...ibu mmg xdan siap sbb bajet koi 11 kan? Kak Linda mai amik kat umah koi 10pg. TQ tau kak Linda sbb slalu bukak blog ibu. Harap kak Linda dan anak suka kek ni.

Kak Linda nkkan kaler putih, pink dgn purple...sori ya ibu derhaka sket dgn kaler kuning dan lil blue.


TQVM to all....

Tempahan masih dibuka

Untuk new post, sila scroll ke bawah...

Kepada pelanggan yang dikasihi...

Thank you so much for your continuous support. Tak terbalas oleh saya.

Kepada yang bakal melangsung sebarang majlis ataupun yang ingin menghadiahkan buah tangan, pihak kami menyediakan pelbagai pakej dan pilihan mengikut kehendak anda.

Untuk sebarang pertanyaan, jgn malu2 dan segan hubungi saya di 0195676761 ataupun di email nmohdr@gmail.com

Tempahan untuk door gift, hantaran dan juga kek kahwin untuk cuti sekolah yg bakla menjelang masih dibuka...

Antara doorgift yg pernah disediakan...











Antara hantaran yg pernah ditempah











Antara wedding cake kami...













Harga lebih istimewa untuk pakej bersama khemah kami....

TQVM to all....






Google+ Followers

Followers