Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Wednesday, May 25, 2011

30pcs Tart Buah

Ni firt time ibu buat tart, fruit tart lagi. Thanks to my cousin untuk order ni. Tart ni utk desert jamuan VIP depa kat skolah. Hope you like it. ^_^

mesti lg berserikan kalo ada stroberi? Stroberi cari melilau tp x cantik...x sesuai nk letak atas tart...nnt lg cacat.

tunggu giliran nk susun buah atas tart
mak ckp x letak buah pun sedap...hhehehehe...kembang setaman ^_^

Ibu guna resepi dr blog Mamafami.

FRUIT TARTLET
Sumber : Chef Alex Goh

PASTRY


Bahan-bahan :

(A)

200g mentega
100g gula ising
1/4 sudu kecil esen vanila

(B)

1 biji telur

(C)

420g tepung
1 sudu besar susu tepung

Kaedah penyediaan :

1. Putar (A) hingga lembut. Masukkan (B) dan terus memutar hingga gebu.

2. Masukkan (C) dan gaul hingga doh yang lembut dan licin terbentuk.
3. Ambil sedikit doh dan tekankan ke dalam acuan tat. Potong lebihan di tepi-tepi acuan dengan pisau.
4. Cucukkan dasar tat dengan garfu. Bakar selama 12 minit atau hingga perang keemasan. Keluarkan dari acuan dan biarkan sejuk. Simpan di dalam bekas kedap udara.

INTI KASTAD

Sumber : Rinn 

Bahan-bahan :

2 sudu besar tepung gandum 

2 sudu besar tepung kastad atau tepung jagung (mama gunakan tepung jagung)
8 sudu besar gula 
2 cawan (500ml) susu segar 
2 biji telur 
2 sudu besar mentega

Kaedah penyediaan : 


1. Campurkan tepung gandum, tepung castard/tepung jagung dan gula ke dalam periuk. Campurkan 2 sudu besar susu dan kacau rata. 
2. Masukkan telur dan kacau rata.
3. Tuangkan lebihan susu ke dalam bancuhan.
4. Masak di atas api perlahan dan kacau selalu agar bancuhan tidak berketul.
5. Bila bancuhan menjadi pekat dan bersinar, padamkan api dan biarkan sejuk.

TQVM to all....

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers

Followers