Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Tuesday, October 19, 2010

Makan2 sempena besday Acik Ida

Weekend hr tu, ibu tunaikan janji nk wat kek utk besday Acik Ida. Ibu buatkan kek marble blueberry dgn design spongebob sbb acik Ida ni hantu spongebob....hehehe

Ni first attempt ibu buat kek spongebob, alhamdulillah...menjadi jugak sbb anak kenai ghupa spongebob ni... heheh...

Sukanya ibu bila anak kenai character ni...kalo anak x kenai maknanya ibu failla...


Tp anak komplen tangan dia x macam tangan anak ada jari....heheheh...


Tringin ka Acu? Acu cup nk kek patrick pulak besday dia nnt....hehehe

anak x peduli org dah...pulun nasik sup dia....

time to cut the cake....

dgn maktok

look tempting? delicious? musti la...marble blueberry tu....
nyum...nyum...

makan koteaw...abah mana layan kek....hehehe
acik sayang nk potong...sudahnya kena potong jugak...ye la...buat nk makan kan? bkn nk tgk ja.... hehehehe

Blogger Templates
Blogger Templates

Monday, October 18, 2010

Kek untuk bakal mertua

CMC ni order dek Yasmin utk bakal mertua. Yasmin pernah order choc utk buat hadiah besday tunang.
Thanks to Yasmin sbb sekali lagi order dgn ibu, but it will be much better kalo yasmin boleh order at elast semalaman awai...bukannya apa...kalo x dak order lain boleh la ibu terima lagipun...seolahnya kek kena betoi2 sejuk utk deko...kalo dak...takut x menjadi ja...hehehe

Ini ja yg termampu utk ibu buat bila last minit order...harap jgn serik la na... ^_^




cmc
ganache+buttercream
8"

Blogger Templates
Blogger Templates

Kek Dayang Senandung utk Nadzirah CMY

After 2 times tolong amik kek dayang senandung utk Murni, Nadzirah x tahan daulat dgn kuah coklatnya yg banjir itu. Special utk Nadzirah sbb dah 2 kali tlg amikkan utk Murni. TQVM ya....


Blogger Templates
Blogger Templates

Sunday, October 17, 2010

Selamat Bertunang Anis&Sani

Selamat Bertunang kepada opismet ibu, Anis dgn pasangannya Sani. Agak terlewat ibu ucapkan. Majlis telah berlangsung pada tarikh istimewa 10-10-10. Warna pilihan Anis, merah. Design pun Anis yg tentukan...hehehhe





Blogger Templates
Blogger Templates

Wednesday, October 13, 2010

Gumpaste

Utk info bersama, drp blog citarasawan....

Gumpaste dan Fondant, kelihatan sama namun mempunyai fungsi yang berbeza, secara ringkasnya, Fondant di gunakan untuk membalut badan kek dan Gumpaste untuk membentuk bunga dan figurine yang biasanya  di guna untuk hiasan pada kek dan kek cawan.



Gumpaste juga di kenali sebagai sugar paste, pastillage atau candy clay yang digunakan untuk dijadikan pelbagai hiasan menarik seperti bunga, daun, riben, bows dan bermacam lagi  boleh di buat mengikut kreativiti dan imaginasi.  Info from Baking911.com

Asas Gumpaste hampir sama dengan Fondant iaitu dari campuran gula ising, gelatin, glycerin, air dan liquid glucose dan bahan utama yang menjadikannya sedikit berbeza dari fondant adalah kandungan gum paste (gum tragacanth,cmc,gum-Tex).  Gumpaste  lebih versatile, senang di bentuk, tahan lama dan lebih kuat dari Fondant.  Doh gumpaste boleh dicanai nipis, diwarnakan, dan boleh di bentuk figurines seperti patung, pokok dan binatang.  

Gumpaste cepat mengering dan mengeras apabila terdedah pada udara, perlu di tutup dengan bekas setiap kali berkerja denganya.  Untuk mengelak gumpaste dari melekit, tabur papan pencanai dan pengelek dengan gula icing atau sedikit tepung jagung apabila mencanai.  Bunga atau hiasan lain boleh di buat lebih awal dan di simpan di dalam bekas kedap udara di tempat yang gelap dan sejuk tetapi jangan di simpan di dalam peti sejuk. Simpan Gumpaste dengan membungkusnya dengan plastik wrap dan letak di dalam bekas kedap udara.  Gumpaste tahan lebih dari 2 minggu dan apabila hendak menggunakannya uli semula dengan tangan hingga lembut.


Ini pula komen dari Mycuppycupcake,  cake designer yang  berpegalaman luas dalam bidang hiasan dan rekabentuk keknya yang unik dan menarik ...

"gumpaste & sugarpaste lain. sugarpaste jg dikenali sebagai fondant. lain negara,lain nama panggilannya. kalau di malaysia, kita panggil fondant. gumpaste blh dikenali sebagai pastillage. "
Related :

How to make gumpaste strawberries

Blogger Templates
Blogger Templates

Tuesday, October 12, 2010

Happy Birthday Boy

Happy Birthday choc ni drp Yasmin untuk tunangnya Wan Syahrilnizam. Nk boh nama penuh, sat lg nampak tulisan ja...x nampak bentuk2 choc len.

Walopun last minit order, ibu masih boleh amik sbb mlm minggu...xdak apa nk wat...ok la kan? Alhamdulillah rezeki.

Macam biasa, ada filling stroberi, mint dan oren tp x dak roasted almond sbb stock abes...x dan nk refill... hehehe.

Anyway, hr tu x sempat nk congrats Yasmin utk convocationnya kat Perlis Sabtu hari tu sbb anak sibuk nk kluaq dr keta. Kami jumpak kat exit tol SP utara....hehehe...

Thanks, Yasmin. Yasmin ckp nk order kapkek sblm balik KL nanti...kalo nk order jgn order last minit ya... sbb kapkek byk sket preparation drp choc nih...

Anyway...TQVM....





lupa lak nk snap pic lps letak riben...isk...isk...
Blogger Templates
Blogger Templates

Monday, October 11, 2010

Minggu mini kapkek

Last week adalah minggu mini kapkek untuk ibu.
700 mini kapkek utk kak Irah dan 100 mini kapkek utk Nat.


perisa pilihan ramai...blueberry

perisa oren

satu lg pilihan ramai...choc moist

all...

Lupa nk amik pic, 2 bijik kek dayang senandung untuk Murni. Tp kek dayang senandung x snap pic pun x pa... ghupanya mcm tu jugak....hehehe

Anyway...TQVM to all.... ^_^
Blogger Templates
Blogger Templates

Tuesday, October 5, 2010

250pcs mini kapkek

250pcs utk PotLuck Jamuan Raya GSC. Order drp team Kak Ros jugak.


siap pack


150pcs mini kapkek choc moist

50pcs mini kapkek stroberi

50pcs mini kapkek bluberi

Note : Order ni dgn order kak ros bwk balik kg, skali jalan...hehehe ^_^
Blogger Templates
Blogger Templates

200pcs mini kapkek

Order drp kak Ros utk balik kg, kak ipaq kenduri di Lenggong.


100pcs stroberi

100pcs blueberry
Blogger Templates
Blogger Templates

Happy Birthday Mummy

Another order from Fareehan, hari Isnin Fareehan amik order utk besday mak...Jumaat plak kek untuk bakal mak mertua. Bagusnya bakal menantu ni...hehehe....thanks Fareehan. Cepat2 la ehem...ehem... hehehe





cmc
8"
ganache+bc

Blogger Templates
Blogger Templates

Google+ Followers

Followers