Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Monday, August 30, 2010

Happy Bufday R'Man Cayang

Ini projek ibu hari Ahad lepas. Order diterima drp Lisa, Bdr Perdana. Choc ni pick-up kat umah. Thanks to Lisa, Ibu x pasti lak choc ni utk sapa, hubby atau anak atau adik abang,,,hehehe



Semuanya untuk Lisa


6 bijik Nutty Praline Teddy Bear

Bear dah masuk kotak

6 bijik oreo choc

dah siap pack...

35pcs compound choc
filling...
1. almond nib
2. stoberi filling
3. orange filling
4. mint filling



Siap pack



Ibu harap Lisa puas hati, tima kasih byk ya...

^_^
Blogger Templates
Blogger Templates

Saturday, August 28, 2010

Happy Birthday Puteri Balqis Ibtisam

Thanks to Acik Inasaly, cikgu ibu yang percayakan ibu untuk siapkan kek barbie utk customernya sbb Acik Inasaly ada emergency lain. Thanks sangat sbb bg ibu peluang buat kek ni.

To Nurul, ibu ucapkan bebanyak terima kasih sbb percayakan ibu untuk puterinya. Mudah berurusan dgn Nurul, Nurul mai all the way from Penang semata2 nk amik kek ni.

Kek butter with blueberry filling.








 SMS from Nurul, tonite
Salam kak....Tenkiu so much...Cntk sgt kek 2... Smua sh slesai...

Alhamdulillah...syukur bila ibu dapat sms ni....syukur sgt2....
Blogger Templates
Blogger Templates

Kek Dayang Senandung

Last minit order drp Che Sab dgn jiran tokndak. Sib baik kek ni...kalo kek lain...susah la sket...hehhe


3 bijik kek ni sent to umah Che Sab...almost 12 midnite... heheh
tu la...sapa suruh order lewat? hahahah
  
Thanks to Che Sab...yg slalu amikkan order utk ibu di Hospital SP tu...
^_^


ni pulak utk jiran tokndak...thanks to Along Zati...hehehe



Blogger Templates
Blogger Templates

Tuesday, August 24, 2010

Apam Dot Dot

Sepanjang MC dua minggu lebey ni, ibu x masak special pun. Masak sahur pun ala kadar ja. Berbuka puasa byk di rumah mak, MIL dan jugak umah tok abah.

Apam Dot Dot ni ibu buat untuk berbuka Ramadhan pertama, bwk balik umah maktok. Resepi yg ibu cilok dr umah Acik Hana Jepun. Mudah dan alhamdulillah rasanya sedap.... ^_^

Apam ni intinya blueberry tp x semua org makan blueberry, so ibu buat apam tanpa filling dan juga dgn filling choc...

Apam Dot Dot


  
Bahan-bahan
  •  3 biji telur - dari peti sejuk
  • 275 gm tepung gandum
  • 220 gm gula halus - hana kurangkan
  • 150gm susu segar
  • 3 sudu teh baking powder
  • 1 sudu kecil ovallete
  • Filling blueberry secukupnya (masukkan ke dalam piping bag) - ibu masukkan juga inti choc
  • Pewarna
Cara-cara
  1. Masukkan semua bahan apam ke dalam mangkuk mixer dan pukul kelajuan maxima selama 6 - 8 minit.
  2. Bahagikan adunan kepada beberapa bahagian & titiskan pewarna mengikut citarasa.
  3. Masukkan setiap warna ke dalam piping bag (atau beg plastik yang bersih).
  4. Picitkan sedikit adunan ke dalam mangkuk kertas yang telah disusun didalam acuan lompang.
  5. Picitkan blueberry filling secukupnya.
  6. Picitkan lagi adunan yang berlainan warna sehingga ¾ penuh.Kemudian dot dot kan dengan warna pilihan.
  7. Kukus didalam kukusan yang telah dipanaskan selama 10-15 minit.

ni inti bluberry....inti choc lupa nk snap
NOTE dr Hana:

Jangan buka api besar semasa mengukus. Guna api sederhana je yer! Kalau tak nanti pecah aka kembang mekar setaman! jadik ler kang apam mekar! hihi.. (berdasarkan pengalaman..:D).
Buh esen vanila utk mengurangkan bau telur.

untuk rekod...apam ni rasmikan periuk kukus yg baru ibu beli di pdg besar hari tu...
berbalio-baloi.... ^_^

Blogger Templates
Blogger Templates

Monday, August 23, 2010

kek Dayang Senandung untuk Hospital SP

Kek Dayang Senandung ni compilation sepanjang lebey seminggu. Thanks to kawan lama ibu masa kat Ibrahim dulu, Che Sab yg sudi jualkan kek ibu di Hospital SP.


first delivery ke umah Che Sab

Second delivery, pickup kat umah


3rd delivery to hospital


4th delivery to Umah Che Sab - koi 12 midnite...hahaha
Sowi ar no...lewat hantaq...

Thanks bebanyak sbb sudi order ibu, order utk raya masih dibuka utk Kek Dayang Senandung. Kek2 lain, kena tgk dulu bila nk pick up atau kek jenis apa ya.

Order raya dibuka hanya bermula dari raya ke3. Ibu minta maaf sbb x le amik order utk raya ke2, sbb ibu kena hormati abah... raya kan? Isterikan kena slalu di sisi suami...
^_^

Thanks to all yg sentiasa support ibu.

Blogger Templates
Blogger Templates

Saturday, August 14, 2010

Surprise Choc

Surprise choc ni drp Putri utk Razilman di Kulim Square. Ibu deliverkan ke Kulim Square. Thanks to Putri, mudah berurusan dgn Putri ni....semuanya melalui fon dan email ja.







Blogger Templates
Blogger Templates

Selamat Pengantin Baru Atikah

Ordered drp Acik Nat untuk akad Nikah adiknya, Atikah pada 8-8-2010. Maaf ya atas segala yang terkurang na Nat.

Anyway TQVM.




Blogger Templates
Blogger Templates

100pcs chocs for PotLuck

100pcs chocs from PakAji untuk PotLuck, 45packs with 2pcs per pack and balance pack asing utk wak balik kat wifo terchenta.




special pack for wife- Ida

Blogger Templates
Blogger Templates

Friday, August 13, 2010

Carrot Walnut Cake utk PotLuck

Carrot Walnut Cake ni ibu buat sempena PotLuck sblm posa di opis ibu. Enjoy....



very rich cake
with carrot, walnut, raisin and cube pineapple

with cream cheese frosting
so yummy


Blogger Templates
Blogger Templates

Google+ Followers

Followers