Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Wednesday, June 30, 2010

Kek Dayang Senandung

Ordered by Acik Nat. Sebijik nak makan dan sebijik lagi nk pos pi Key EL....heheheh... TQVM na... love u... muahss...muahss...hahahah

Monday, June 28, 2010

Bingka Jagung

Dah lama rasanya ibu x buat kuih-muih selain drp adik beradik kek....hehehe.

Ibu buat bingka Jagung ni utk minum petang dgn maktok dan wawan. Sbb lunch maktok dah siap masak dan makan kat umah kita. So ibu buat la something utk minum ptg lak...hehehe

Sangat2 mudah....within 5 miniutes dah boleh start bake. Thank to Citarasawan yg sudi kongsikan resepi.

Bingka Jagung

Bahan-bahan
1 tin jagung krim
1 cawan susu cair
1/2 cawan air
4 biji telur
1/4 cawan tepung kastard
3/4 cawan gula

Cara-cara

  1. Satukan semua bahan dan kisar di dalam pengisar. 
  2. Leser acuan dengan majerin dan panaskan dulu di dalam oven.  
  3. Keluarkan acuan dan tuang adunan dan bakar pada suhu 170C selama 25 minit atau sehingga masak.(tp ibu masak lebih kurang 1 jam gak la. sbb after 30minutes masih mcm ayaq lagi... hehehe).
Walopun rasa sebelum bakaq sgt manis, tp lepas masak dia jadik manis2 buah ja. Okla...x keras sgt dan x lembut sgt. Yg penting mudah dan sedap. Makasih ya kak wan.
 dah kena potong
 close-up sket...hehehe...tempting dak?

Saturday, June 26, 2010

Happy Birthday Prema

Happy belated birthday Prema. This cake ordered by Simran (my regular customer) for her buddy (our opismet).

Marble cheese brownies....yummy....sedap tau...hehehhe

 Word Happy Birthday tu drp coklat tau...

TQVM tau Simran and Mages.

Friday, June 25, 2010

Selamat Hari Bapa

Walopun agak terlewat...ibu tetap nk ucapkan SELAMAT HARI BAPA kepada semua yg bergelar bapa. Terutama pada ayahanda kesayangan ibu, wawan anak HJ MOHD REJAB bin HAJI AHMAD dan jugak suami yang amat ibu cintai, abah kepada permata hati ibu MOHD HIDAYAD bin ABDULLAH.

Ibu tercelebrate hari bapa awai seminggu sebenarnya, silap hari bulan...jadilah kan...dr lupa langsung (ayat cover ni...hehehe).

Untuk wawan, ibu buatkan coklat 35pcs. Tp wawan x le makan byk...so anak cucu la yg habiskan.




Untuk abah, maaf x dak celebration sbb abah sgt sibuk dgn khemah cuti skolah hari tu. So kiranya kita celebrate masa jalan2 keliling Perak (mcm pusing 1 perak...hehehe) hr tu kan? Jadilah...

Yg penting, kasih sayang kami bukan hanya pada hari bapa...tp sepanjang masa....to both...love u always and hopefully our love with be an everlasting long...muahsss....muahsss...

Thursday, June 24, 2010

Happy Birthday Kak Innas

Happy Birthday Kak Innas. Kak Innas ni SIL cousin ibu, Along Yani. Thanks sbb sgt2 sukakan kek2 coklat ibu especially kek banjir nih.

Thanks to hubby too, sbb sudi deliverkan kek ni ke umah Acik Innas sblm Friday prayer last week. Thanks, love u muahhhsss...muahsss.... hahahah...
napa ada 3 ek? 
1 utk Acik Innas
1 untuk Acik Aida
1 lagi utk ibu wak blk kg malamnya... hehehe

Wednesday, June 23, 2010

Happy Birthday Nurul Amni

Happy Birthday to Nurul Amni. She's 10 now. Thanks to Heart sbb promotekan kek ibu to her family. Eventhough few things happen during time to pick-up but its manage to arrive to the celebrated birthday girl. Thanks to all.

Saturday, June 19, 2010

Coklat hantaran...Selamat Bertunang Atikah part2

35pcs compound choc untuk hantaran luvly sister Atikah, adik Acik Nat. Just place it in the box, no riben sbb diorg nk hias sendiri...ikut tema....hehehe...sukanya ibu...sonang bai tu...

row 1 - ibu letak filling mint
row 2 - choc + strawberry flavour
row 3 - milk choc
row 4 - choc + green apple flavour
row 5 - choc + almond

sedap tau...nk kena la order...hehehe
Napa la susahnya nk add pic choc dlm box ni? Asik fail ja...dekat 10x baru okes....dogoi ja box sbb x dak riben, nk wat cemana tuan nk deco sendiri...

Teddy and Lolli

Together with kapkeks, Acik Nat order teddies and lollies utk anak2 menakan. Thx ya...


Nampak dak betapa blurnya ibu? Asik lupa nk snap b4 packing....isk...isk...isk...

Friday, June 18, 2010

Nutty Praline Teddy for Adriana

For little Adriana...cute nutty praline teddy...pic silau sbb dah siap staple br tringat x snap lagi...hehehe...

Kapkek hantaran...Selamat Bertunang Atikah

Selamat Bertunang Atikah. Atikah ni adik opismet ibu, Acik Nat. Kapkek ni dok dlm box biasa ja sbb depa dah prepare box lain.

Tahniah....berdarah manis ni byk cabarannya...semoga tabah sebelum menjelang hr bahagia x lama lagi ya...

Design atas permintaan Acik Nat...ibu buat ja...hehehe


Tp ibu mintak maaf byk2 sbb swirl coklat ibu hancuss...ntah kenapa melt tahap super...maaf seribu kali maaf.
Ibu sedey sgt2...hhuhuhuh....

Tinggallah...8 bijik kapkek utk hantaran...huhuhuuh
Tinggallah 4 rosses dan 4 bouquet...huhuhu...maaf ya, nanti ibu buat post-mortem napa choc ibu cair... kat umah ok ja...xkan keta panas sgt...

Thursday, June 17, 2010

Kapkek elmo utk makan2

Kapkek elmo utk makan2 ni ordered together with 12pcs kapkek for hantaran. 4 bijik ni utk mkn2 buat yg terliur dgn kapkek hantaran...hehehe...makasih ya Nat.

Kapkek hantaran will be in next post... ^_^

cAntik dak dia possing dlm box with window for 4...
Love it???

Kek Almond dan Kek Marble Pelangi

Kek2 ni sj nk wat makan2 utk org buat kerja sempena kenduri adik ibu hr tu.

Nanti ibu letak resepi, lupa nk crk kat mana buku resepi tu.

Kek Almond
Resepinya will be update later.

Tapi utk reminder buat sendiri, if next time nk buat kek ni jgn boh almond essence as per recipe. Almond essence buat taste dia lain and not suit with my taste. Pelik dan cam lekat kat rengkong ja. Pening gak baunya. Tp sib baik abes gak kek ni....hehehhe....

Kek Marble Pelangi

Kek ni pun ibu akan apdet resepinya kemudian.

Rasa kek ni mcm kek2 marble lain la, still soft and ok to my throat...hehehhe *_*

Saturday, June 12, 2010

Choc Oreo


Ni mould baru ibu yg dah x baru...cemana tu? Mould ni dah lama beli tp berkesempatan nk buat tayangan...hehehe....

Choc with oreo...yummy tau...i like....hehehe

So dgn rasminya...choc with oreo dibuka utk tempahan....hehehe

Friday, June 11, 2010

Lolli oh Lolli

Variety shape of lollichocs from Acik Farah to her nephew and niece in Johor. Acik Farah ni opismet ibu....makasih ya...

Dah lama ibu x buat choc...so syok la ni...boleh try mould baru...hehehe ciwi ni...

You are still the ONE

Thanks to Acik Aida, my BFF. Hadiah drp mak buyung kepada suami terchenta...hehehe...
x lama lagi dah nk masuk 2 ek....


Kek ni dipotong kepada 3 lapis,setiap lapisan ada choc fudge...nyum...nyum....nyum...ehhehe
Happy besday...semoga cinta yg disemi berkekalan hendaknya. Amin.

Thursday, June 10, 2010

Mak...Happy Birthday...I love you So much



CMC ni order drp 1 of ibunya close friend masa dia kerja kat CMY dulu. La pokcik ni dah keja kat Intel...ala dpn tu ja...hehehe....

CMC ni utk bondanya yg terchenta....makasih ya Asrul untuk testimoni di FB. Rajin2 la order lagi ya... heheheh...makasih bebanyak ya...

Saturday, June 5, 2010

Selamat Pengantin Baru Saiful&Shamila Part3

Tada....dah assemble....

Bawah sekali tu pulut kacau tau...

2 tier wedding cake

tier bwh tu ibu buat kek marble blueberry dan atas cmc...



Abaikan yg semak2 atas meja tu na...dah koi 5 pagi...mata dah x larat angkat...hehehe...

Friday, June 4, 2010

Selamat Pengantin Baru Saiful&Shamila Part2

Kapkek utk wedding paklang...tempatnya....around kek kawen...nanti kita tgk pic after assemble na...

Selamat Pengantin Baru Saiful&Shamila Part1

Selamat Pengantin Baru utk paklang yg selamat diijabkabulkan pada 22/5/2010 yg lalu.

Resepsi sblh perempuan pun dah berlangsung minggu lepas 29/5/2010. So utk resepso sblh pompuan pihak lelaki kena sediakan hantaran. So tugasan ibu, wat kek hantaran dan jugak kek kawen.

CMC utk hantaran, bertemakan love shape and red+white....heheheh




Thursday, June 3, 2010

Happy Birthday Boy - Amy

Happy birthday to my cousin boy. this is for surprise tp surprise x jadi. sbb boy x dak...pi main kompang....heheheh...

But he really like it....

Dah lama ibu beli set bola ni, rasanya dah lebey setengah tahun dah....ni br pakai. Spesel utk boy.

Wednesday, June 2, 2010

Happy Birthday Nurnisa Nabila & Aziz

Kek ni ordered by Kak Ana, friend of friend of To'Chaq. Kawan to'chaq sblm ni pernah order cmc gak dgn ibu melalui tokchaq. Tp kak ana ni kol sendiri.

Birthday celebration for her lovely princess and hubby. As requested, ibu tempek edible image princess atas kek...sonang bai tu....hehehehe

TQVM...harapannya...semua yg mkn dapat menikmati keenakannya (heheheh)....





Google+ Followers

Followers