Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Monday, April 26, 2010

Choc Moist Cake & Carrot Walnut Cake utk Cax

Pergh...ni first time ibu buat kek secara marathon. Thanks to Acik sbb mai tolong jaga Muhammad rayyan utk ibu.

To'chaq order 4 bijik kek ni utk makan2 di Hospital kepala batas. Ini sj yg termampu ibu buat, buat masa la...inilah yg tercantik mampu ibu buat. Ibu harap rasanya cukup utk buat next order ya.... hehehhe



Kepada To'Chaq....timakasih bebanyak sbb jd org tengah...len kali order la lagi no....

kek Dayang Senandung utk Pregnant women

Order from Sujana utk SIL dia di KL yg sedang pregnant. So kek ibu ni jauh perjalanan dia... sampai KL nun. Harap2 sumanya ok dan menepati selera mak buyung...heheh

TQVM...

Oatbran Muffins

Dah lama ibu simpan resepi ni. Ibu amik dr MYR la...mana lagi...hehehe...thanks to recipe owner for sharing....sharing is caring kan?

Kalo ikut kata tuan resepi, muffin ni sesuai utk diet....ibu rasa2 pun cenggitu gak. Sebabnya? Ushar la resepi dia....hehehhe

Bahan2nya:
  • 1/4 cwn gula perang
  • 3/4 cwn oatbran (ibu pakai quakeroat kaler merah)
  • 3/4 cwn tepung gandum
  • 1 tsp baking soda
  • 1 tsp baking powder
  • 1/4 tsp garam
  • 1/2 tsp cinnamon
  • 2 tbsp myk masak
  • 2 tbsp madu
  • 1/4 cwn susu segar
  • 1 biji telur
  • 1/2 cwn raisin (rendam dlm air hingga lembut)
Cara2nya :
  1. Panaskan oven pada suhu 200C.
  2. Masukkan semua bahan2 ke dlm blender dan blendkan sehingga sebati. (yg ni ibu suka sgt... hahaha). Masukkan raisin dan gaulkan sehingga bercampur.
  3. ISikan setiap muffin cup 1/2 penuh, biarkan selama 10 minit (ibu x perasan langkah ni).
  4. Bakar selama 15 minit.

Sunday, April 25, 2010

Muffin Coklat Kukus untuk Fauziah Taman Seraya

Thanks to Fauziah. Fauziah ni wife kawan kerja abah tau. Tp dok satu taman dgn ibu. Dia ckp...
"Kami nk muffin mcm malam KRT hr tu..."

Ini lah muffinnya, harap2 puas ati la no...

Wednesday, April 21, 2010

Marble Choc Cheese Cake for Shyamala

Marble choc ciskek ni order drp opismet ibu. Shyam order yg kecik ja sbb x ramai kat umah...hehehe

Ibu buat simple ja..sbb nk makan2 ja. Tp dek gian nk main buttercream, ibu deco la sket2...hehehe

Inilah hasil utk amatur mcm ibu...insya-Allah ibu akan improve kan dr semasa ke semasa.

TQVM kepada suma yg percaya pada ibu.

Sunday, April 18, 2010

Steam Buttercream wedding cake

Hati ni ibu luangkan masa untuk hadiri kelas kek lagi dgn Kak Linda Kaori. Sebabnya, paklang mintakkan ibu buatkan kek kawen 3 tingkat untuk wedding dia bulan 6 nanti. Renyah rupanya nk buat steam buttercream ni. Inilah hasil drp ibu.....
So ke depan nanti bolehla ibu amik order buat kek bertingkat lak...hehehe


Thanks to Kak Linda sebab sabar dengan kami2....nampaknya kelas hati ni jadik kelas geng sg lalang. Sbb sumanya org sungai lalang walopun x pernah jumpak....hehehe

Saturday, April 17, 2010

Choc Moist Cake utk Ida & Kurau

CMC utk kawan lama ibu masa kat UiTM dulu. Thanks to FB sbb kembalikan jalinan dgn kengkawan lama, mana taknya...kengkawan sekolah rendah dulu pun boleh in touch balik...

Thanks ya, Ida dan juga kepada hubbynya Kurau yg jugak classmate ibu kat UiTM dulu. Kurau sanggup mai opis ibu amik kek lepas abes keja malam...hehehe

Sayang hang kat bini kan...sapa x syg bini kan? Heheheh

Feedback dr Kurau : Sedap...buat la membership nanti leh dpt diskaun....

Heheheh....insya-Allah....mana nak tau...1 hari nanti.

Marble Choc Cheese Cake for Besday Celebration

Kek utk besday celebration sabtu lepas. Khas untuk anak ibu dan wawan. Actually ibu nk buat 2 bijik kek. Tp masa sgt limited, inilah sj yg termampu utk ibu buat.

Dek kerana masa yg sgt limited jugak, ibu x sempat buat topping yg betul. So ibu guna choc courverture as topping. Mmg mewah gila....hehhehe....

Yg ni dh kena potong....hehehe
The funny thing is, kids...jgn makan ayan...jgn makan ayan...hahahah and anak pulak...ak mo akan wawan....hehehhe
Abes suma kena makan....

Monday, April 12, 2010

Happy Belated Birthday Jasmine&Jasleen








Cake for the party. Thanks to Acik Watty a.k.a heart yg tolong deliver kan kek ni hari Jumaat lepas.

MMg last minitnya deco nih...hhehehe...

Alhamdulillah...Aunty Simran sgt puas ati ngan ibu....

60pcs lollichocs (in 20 party snack pack) & kek pisang

Ni namanya n3 berganda sbb ibu sgt2 sibuk dgn customer audit yg back2back, dgn kendurinya...

20 pcs party pack lollichoc ni order dr regular customer ibu, Simran.
Ibu deliver awal lollichoc ni sbb ibu nk cuti2 nk kemas rumah...nk kenduri la katakan...kenduri kecik tp kecoh mcm kenduri kawen...heheheh


Sepatutnya ada pic untuk kek pisang yg Acik Sims order dgn ibu. Tp ibu lupa la nk snap pic tu... sbb sgt2 sibuk dgn marble choc ciskek Acik Lina sama....

Marble Choc Cheese Cake for Kak Lina

Marble choc cheesecake ni Acik Lina yg order kat ibu untuk makan2 dgn hubby. Tp dgr critanya, x sempat sampai umah...dah abes kat umah kakak Acik Lina...hehehe...sian dia...

So cepat2 la order lain ya....heheheh TQVM...


Kelas Choc Ganache

Ahad 2 minggu lepas, ibu dapat meluangkan masa menghadiri kelas untuk choc ganache. Apa yg buat ibu nk ikut sgt kelas ni? Ibu nk blajaq mcmana nk wat bunga drp choc ganache.

Mencabar, but thanks to the teacher...kak Linda from Kaori cake yg mmg sabar melayan....

Hasil ibu....

Wednesday, April 7, 2010

Choc Moist Cake for Wanie and Lady D

Ni order Jumaat lepas...CMC ni order dr 2 opismet ibu yg tringin nk makan kek coklat tp x mo yg besar2. So ibu buat 1 adunan dan bahagi 2 loyang untuk kengkawan ibu ni. Hiasan? Simple mimple ja...hahaha...

TQVM dan ibu sgt harap kwn2 ibu ni berpuas hati....


Saturday, April 3, 2010

Happy Birthday Jasleen

First of all, Happy Birthday Jasleen. Jasleen ni anak officemate ibu...Simran. Thanks to Simran sbb dah few times Sims order from ibu. Before this Acik Simran order butter cake jugak buat togel ja... no ising2 suma ni. But since this is for her doter besday...Acik Sims request icing. Sib baik ibu dah pi kelas....hehehhe...byk gak membantu ibu kali ni...





Masih byk yg perlu ibu perbaiki...insya-Allah ibu akan usahakan dr masa ke masa....

Carrot Walnut Cake utk besday Wawan&Ayyan

Cakes for my dearest heroes, Wawan (my dad) and anak. Both shared same date.

Y 2 cakes? Sebab yg Upin&Ipin untuk bwk ke umah bbsitter anak (tokndak)...makan2 dan satu lg celebrate sesama dgn ayah mlm harinya.

Utk anak ibu letak Upin&Ipin...sbb anak suka sgt dgn Upin&Ipin

Ini first time ibu buat cream cheese frosting btk tikar dianyam...nampak comey laks (perasan sendiri...heheheh)

Kelas Kapkek dgn Ina Saly

Ahad lepas, ibu cuba luangkan masa ibu yg sgt tight ni (kononnya) untuk kelas cupcake Acik Ina kat Perda nun. Ini second kelas ibu dgn Acik Ina. Sebab ibu sgt suka cr Acik Ina ajaq ibu. Sbb, lepas kelas pun ibu still bole calling2 acik Ina apa2 kalo ibu ada masalah.

Kelas kali ni ada 5 org...but still fun...hehehehe...

So many knowledge ibu gain dr kelas ni...syukur Alhamdulillah sumanya berjalan lancar....hehehehe

Lets see the output.

Inilah hasil kerja keras ibu



Ini papan ke3, ibu try buat rose bud...susah jugak ropanya


Ni swirl dgn roses....yg ni ibu suka...hehehe

Overall...ibu suka...see ya in next class, ya....

Marble Cheese Brownies untuk Mkn2 PDM Asia

Marble Cheese Brownies ditempah oleh Lindsay. Thanks to Lindsay sbb ni kali ke3 PDM Asia order kat ibu untuk makan2 dlm team. TQVM, ya...len kali order lah lagi...heheheh

Bukan ibu nk puji diri sendiri...tp testimonial drp kengkawan...mmg depa puji Marble cheese brownies ni sgt2 sedap...hehehehe...kembang kempis idung ibu yg mmg dah lembang ni... heheheh

Muffin Coklat Kukus untuk Majlis Perasmian KRT Tmn Seraya

350pcs muffin choc kukus. Last minitnya....semuanya untuk Majlis Perasmina Kwsn Rukun Tetangga (KRT) Tmn Seraya...

Laku mcm goreng pisang panas...x sampai setengah jam....clear...Alhamdulillah....


Google+ Followers

Followers