Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Wednesday, March 3, 2010

Kek Marble II - Marble Choc Cake

Ada tragedi di sebalik kek marble nih. Waktu setengah masak...oven down sbb plug hangus...hehehe...sib baik suma ok. Tp kek agak terbatut dlm 20 minit sblm continue bakaq...so presentation out.

x jadi ibu nk buat makan2 utk CNY GSC gath. So, 1 bj hantaq umah tokndak dan 1/2 bijik lagi ibu bawak pi opis...sbg bukti...hahaha

Nk wat yg baru x sempat. Tp...rasanya mmg x mengecewakan...sgt soft dan sedap... nanti ibu letak resepi...ngnatuk la...nk tidoq dulu...


Rupa switch yg rosak.

MARBLE CHOC CAKE (Chef Zubaidah)

Bahan2:

  • 250g tepung naik sendiri - ayak
  • 1 tsp baking powder - ukur membumbung
  • 200g gula castor - boleh kurangkan jika manis
  • 6 bj telur
  • 1 tbsp ovalette
  • 2 tbsp susu pekat manis
  • 50g susu cair / air
  • 90 myk / 175g butter cair
  • 1 tbsp choc emulco
  • 1 tbsp strawberry emulco - ibu tambah ni

Cara:

  1. Pukul semua bahan kecuali myk sehinga gebu dan pekat (bertukar kaler jadi putih).
  2. Last sekali masukkan myk dan gaul sebati dgn whisker.
  3. Ambil 1/4 adunan dan campurkan dgn emulco. (ibu bahagi 3 adunan, 1 boh choc emulco, 1 stroberi emulco dan 1 biar kaler asal)
  4. Marblekan ikut suka.
  5. Acuan 10x10, bakar hingga masak...suhu 170 selama 25' (utk 1/2 adunan, api bwh dulu, minit terakhir api atas bawah)

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers

Followers