Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Tuesday, March 30, 2010

Muffin Coklat Kukus untuk Aida

30 bijik muffin choc kukus untuk si ibu mengandung, Acik Aida. Even last minute order, permintaan ibu mengandung...ibu layankan aje....lagipun x dak buat apa2...hehehehe

TQVM ya....Acik Aida sj nk makan2 katanya...sepanjang drive balik kerja...katanya asik menyumbat muffin masuk mulut ja...hehehhe


Friday, March 26, 2010

30pcs lollichocs for Innas

Thanks for Acik Nonnie sbb order 30pcs lollichocs btk kek bertingkat kat ibu untuk besday kak Innas yg ke 10. Ibu bg extra 2 dlm btk butterfly utk Kak Imman dan Kak Dinna.

Seronok ibu dgr kak Innas sgt happy dgn lollichoc yg ibu buat....

Alhamdulillah...TQVM....

Marble Choc Cheese Cake for Q1 Birthday Celebration

Marble choc cheese cake ni opis ibu yg order utk makan2 sempena besday celebration for Q1. As per feedback taste is very good tp ibu admit, apperance a bit spoil sbb ada incident yg x le dielakkan and make the topping melting. Look bit ugly but luckily taste is still good. Alhamdulillah... ibu akan lebih berhati2...

Sbb salah ibu, ibu bg diskaun sbg menghormati pelanggan sbb self dissatisfaction...

Ibu tempah kek saiz loyang 10"


Lilin special dan extra special...lilin bola utk Mr boss...Zamri...

Sunday, March 21, 2010

Lollichoc, coklat Mickey dan kek dayang senandung untuk Kak Wani

Pagi2 selasa kami bertolak ke KL. Ibu buatkan nutty Mickey mouse, lollichocs dan jugak kek dayang senandung buat buah tangan untuk along dan anak menakan ibu, kak Wani.

Seronok ibu tgk kak wani yg amat gumbira tgk coklat2 tu....hehehe....


Butter cake dan lollichoc for Simran

Senin lepas, ibu dpt order butter cake dan lollichoc (5 lollichoc saiz M dan 5 lollichoc saiz L ) dr Aunty Simran....kawan opis ibu. Satu-satunya semangat utk ibu pi

keja. sbbnya? hari senin ja ibu kerja. Start selasa ibu cutik....cuti2 malaysia...







Tuesday, March 9, 2010

Coklat dan Lollichoc lagi

Jumaat lepas adalah hari coklat untuk ibu.

Jiran sblh meja ibu mulanya pesan 35 cav choc compound utk dearest wife kat Tapah nun. Pastu rasa x cukup, dia add lagi 1 bekas. Bila dah deliver, ramai lak yg berkenan dgn chocs ni...hehehe

pastu, kawan ibu pesan 12 batang lollichoc buat makan2. Lebih2 coklat, ibu try acuan lollichoc yg baru...hehehe dan buat kenduri....tergoda dak dgn lollichoc ibu?

Last sekali 18 ekor nutty teddy bear. 6 utk Acik Yana, 6 utk Acik Wanie dan 6 untuk Acik watty.
Ibu buat 3 ekor bg boss sempena belated besday dia dan 1 utk kawan ibu yg order lollichoc rasa.


Ibu baru2 belajar nk buat katalog...contohnya mcm kat bwh ni ha...x clear? Click kat pic tu.... hehehe
Ibu sgt suka buat choc yg boleh kaler2 nih...mcm main lukis2 lak....

Wednesday, March 3, 2010

Kek Marble II - Marble Choc Cake

Ada tragedi di sebalik kek marble nih. Waktu setengah masak...oven down sbb plug hangus...hehehe...sib baik suma ok. Tp kek agak terbatut dlm 20 minit sblm continue bakaq...so presentation out.

x jadi ibu nk buat makan2 utk CNY GSC gath. So, 1 bj hantaq umah tokndak dan 1/2 bijik lagi ibu bawak pi opis...sbg bukti...hahaha

Nk wat yg baru x sempat. Tp...rasanya mmg x mengecewakan...sgt soft dan sedap... nanti ibu letak resepi...ngnatuk la...nk tidoq dulu...


Rupa switch yg rosak.

MARBLE CHOC CAKE (Chef Zubaidah)

Bahan2:

  • 250g tepung naik sendiri - ayak
  • 1 tsp baking powder - ukur membumbung
  • 200g gula castor - boleh kurangkan jika manis
  • 6 bj telur
  • 1 tbsp ovalette
  • 2 tbsp susu pekat manis
  • 50g susu cair / air
  • 90 myk / 175g butter cair
  • 1 tbsp choc emulco
  • 1 tbsp strawberry emulco - ibu tambah ni

Cara:

  1. Pukul semua bahan kecuali myk sehinga gebu dan pekat (bertukar kaler jadi putih).
  2. Last sekali masukkan myk dan gaul sebati dgn whisker.
  3. Ambil 1/4 adunan dan campurkan dgn emulco. (ibu bahagi 3 adunan, 1 boh choc emulco, 1 stroberi emulco dan 1 biar kaler asal)
  4. Marblekan ikut suka.
  5. Acuan 10x10, bakar hingga masak...suhu 170 selama 25' (utk 1/2 adunan, api bwh dulu, minit terakhir api atas bawah)

Muffin Coklat Kukus

Muffin coklat kukus ni sgt2 gebus. Ibu buat untuk makan2 kat opis sempena sambutan anniversary ibu dgn abah yg ke5.


Muffin Pisang untuk Matrix NA dan Aspect


Ordered from Matrix NA and Aspect untuk makan2. Zohri blanja...best...byk makanan....

Google+ Followers

Followers