Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Tuesday, February 2, 2010

Muffin Strawberry

Atas permintaan Fina yg nk muffin strawberi, ibupun try modify resepi muffin pandan jadik muffin stroberi. Ok gak rasanya...wangi ja bau muffin ni. Ibu buat muffin pandan gak...heheheh

MUFFIN STRAWBERRY
Sumber : -Modify dr Resepi MUFFIN PANDAN


Bahan-bahan:200gm tepung gandum
1 1/2 tsp baking powder
1/2 tsp soda bikabonat
1/2 tsp garam halus
120gm gula castor
200ml susu segar
100ml minyak jagung
2 biji telur
1 tsp strawberry paste (Boleh bubuh extra kalau nak lebih merah)*

Bahan topping ikut selera - Almond slices, kismis, ceri etc.

Cara-cara:1. Panaskan oven pada suhu 190 darj cel. Sediakan loyang muffin dan paperliners.
2. Ayak tepung, baking powder, soda bikabonat dan garam halus. Masukkan ke dalamsebuah mangkuk besar. Campurkan gula halus dan kacau rata menggunakan whisker.
3. Campurkan ke semua bahan basah ke bahan kering. Kaup balikkan sekadar kesemuabahan bercampur. Adunan akan kelihatan seakan berketul2 sedikit (lumpy).
4. Isikan adunan ke dalam paperliners dan taburkan kepingan almond di atasnya.
5. Bakar selama 20minit.



No comments:

Post a Comment

Google+ Followers

Followers