Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Thursday, October 1, 2009

KEK SUJI KISMIS

Kek ni aku buat sempena mkn2 di rumah long raya ke-6 hr tu, sempena majlis akad nikah ank long, Ajon dengan Linda. Selamat Pengantin Baru.

Resepi selongkaq dr dapur Kak RinnChan.

Pic x dan nk snap cantik, berebut dgn masa...hehehe...even ank dah sethn lebey, aku masih try to adjust dgn time. I need to learn more.

Bahan2:
250gm majerin/planta
250gm gula caster
150ml susu segar
100gm tepung suji/semolina
50gm kismis hitam
250gm tepung gandum
1 sudu teh baking powder
200gm telur (6 biji telur gred C)
*Added 1 teaspn vanilla essence

Cara2:
1. Rendam tepung suji dan kismis dalam susu selama 1 jam.
2. Putar majerin dan gula caster hingga kembang.
3. Masukkan telur satu persatu, sambil terus diputar.
4. Masukkan rendaman tepung suji, tepung gandum & baking powder yg telah diayak.
5. Bakar pada suhu 160 darj cel atau hingga masak selama 1 jam.

* Very much like a butter cake but moist although a bit crumbly in texture. Should taste perfect if iced.

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers

Followers