Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Tuesday, September 15, 2009

Triffle

Triffle ni aku buat as desert utk berbuka sabtu lepas. Mulanya igtkan x laku, sbb waktu buat tu kastardnya nampak mcm terkeras skit. Terus mood spoilt. huhuhuhuh...

Tp bila waktu makan, mmg org pulun dan suma org puji sedap...kembang kempis balik idung ni... heheheh

Resepi ni dah lama amik, x igt amik kat sapa dah. Kertas nya pun dah ala2 skrip zaman purba.



Bahan2 dan cara2nya :

Base

1 biji swiss roll kek - potong kecik2 dan atur dalam bekas yang jernih.

Lapis tengah

125g tepung kastard
250g gula
500ml air
125ml susu cair
1/2 sudu kecil garam

  • Bancuh sebati adunan dan masak atas api perlahan. Kacau selalu dan bila dah agak pekay, tutup api dan tuang ke atas lapisan kek tadi. Ratakan kastard.
Top

1 tin buah cocktail - buang airnya, amik buah sahaja dan tabur atas kastard tadi.
1 bungkus jelly nona rasa strawberry

  • Masak ikut arahan pada paket dan tuang atas kastard dan cocktail tadi.

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers

Followers