Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Saturday, September 26, 2009

Biskut Kacang

Biskut ni biskut feveret ayah. x sah kalo x dak biskut nih...actually biskut ni sama ja dgn biskut mazola...cuma x pakai myk mazola...pakai ja myk masak....hehehehe..

Tahun ni malas nk gentel jadik bulat, so main tekap guna acuan ja...rasa cam lagi cantik lak...kihkihkih... ^_^


Bahan2nya : (Buat setengah adunan ja)
1 kg tepung gandum
1 kg kacang tanah (goreng, buang kulit dan blend)
500g gula (blend halus)
Minyak masak secukupnya
Kuninga telur secukupnya
Cara2nya :
  1. Gaul tepung, gula dan kacang sampai sebati.
  2. Tuang minyak sikit demi sikit dan uli sampai jadi doh, lembut.
  3. Bentukkan doh dan susun dalam loyang yg dah disapu dengan mentega.
  4. Sapukan kuning telur dan bakar dalam oven sampai masak, 180C selama 10-20min atau kekuningan.

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers

Followers