Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Wednesday, July 29, 2009

Puff Tuna dan Puff Keju


Inilah sarapan kami sekeluarga pagi ni (selebihnya bwk ke opis) untuk jiran2 kat opis merasa sama. Puff tuna untuk myself and dear hubby and cheese puff untuk bekal anak.

X tau nk buat breakfast apa, ini yang mudah dan ini ja yg ada dlm stock (mmg x byk stok dlm fridge kat umah). Kami hanya beli brg utk masak sekali and max 2x. Sbb kalo beli byk2 takut x expired dalam fridge, kan ke dah membazir tu?

Apa2pun, pilihan saya mesti lah yang mudah dan cepat. Susah jugak nk berebut dengan sikecik tu.

Puff Tuna
Pandangan sisi


Cara2nya :

8 keping pastri puff (cap kawan)
4 keping chicken loaf
1 tin tuna
Sikit keju parmesan

Bahan2nya :

1. Lipat 2 (jadi bentuk 3 segi lepas di lipat) utk dptkan tengah, letakkan isi tuna. Tekan keliling pastri dengan garpu supaya x terbukak.

2. Taburkan sikit keju parmesan atas pastri dan susun dalam loyang baik2. Loyang di griskan sikit.

3. Bakar dalam oven selama 35 minit, suhu 200deg.

Puff Keju


Cara2nya :

3 keping pastri puff (cap kawan)
1 keping chicken loaf (potong 3)
3 keping keju cheddar

Bahan2nya :

1. Letakkan chick loaf dan keju atas pastri dan gulung. Ratakan hujung pastri supaya tak terbukak semasa bakar.

2. Susun dalam loyang baik2. Loyang di griskan sikit.

3. Bakar dalam oven selama 35 minit, suhu 200deg.

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers

Followers