Pages

H2H Choc&Cakes menerima tempahan coklat, kek, kapkek, muffin dan pelbagai lagi untuk sebarang majlis.

Tempahan dibuka sekitar Sungai Petani, Kulim, Pinang Tunggal, Kepala Batas, Bedong.

Berminat, sila hubungi kami di...

Phone : 0195676761
Email : h2hcnc@gmail.com atau nmohdr@gmail.com

Jika anda memerlukan kanopi untuk majlis anda, sila lawati http://tuankhemah.blogspot.com

Mohd Hidayad bin Abdullah - 0164696936 / 0195490123
Haji Mohd Rejab bin Haji Ahmad - 0134312611

Email : tuankhemah@gmail.com

Search This Blog

Friday, July 17, 2009

Bingka Roti Berjagung

Bingka a.k.a bengkang ni kami buat bekal hubby jaga semalam. Semalam turn hubby jadi RT dengan kengkawan dia.

Pastu, pagi ni jadik bekal kami dengan anak la pulak. Selongkaq punya selongkaq nk buat bekai apa, jumpak resepi ni kat dapur Kak Rinnchan.

Thanks to her sbb sudi share resepi ni dlm fotopages. Kak Rinnchan, mintak izin copy paste je na.


Bahan2 :

3 biji telur
150gm gula castor
100gm mentega (dicairkan)
1/2 tsp garam halus
300gm roti
200gm tepung gandum
1 liter susu segar (atau 1 liter santan)
200gm jagung krim dlm tin

Cara-cara:

1. Pukul sebati telur dan gula. Masukkan mentega cair, diikuti santan atau susu segar, tepung gandum dan garam halus.
2. Carik-carikkan roti dan masukkan dalam adunan tadi. Rendam selama 15min-20min.
3. Masukkan jagung krim dan kacau sebati.
4. Sapukan mentega pada loyang bingka dan alaskan dasarnya dengan kertas kek. ( Guna loyang biasa pun boleh)
5. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 180 darj celcius selama lebih-kurang sejam.

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers

Followers